HOŞGELDİNİZ BALLI ARICI BAKIRCI


24 Haziran 2011 Cuma

BAL GELİYOR


Perşembe günü arılığa Hüseyin abi ile gittik.İlk iş olarak ana değiştirmek isteyen bir kovan var.Ana kovanda mevcut fakat kapalı ve açık memeleri var.Tüm memelerini temizleyip anasını da aldık.1,2 gün anasız bırakıp yeni bir ana vereceğiz.Ana'yı kabul ederse ne ala yok etmez ise B planını uygularız....


Strafor dan yaptığımız ruşetlerden de sıkışanlar var.Bu ruşet duvara kadar yavru atmış.4 çıta kapalı ve açıklı yavrusu var.Kovana alıp yerlerini genişletip birde ham petek verdikmi tamam.


Eldeki son kovanı da  faaliyete soktuk.Siparişini verdiğimiz yeni kovanlar geldiğinde,buna benzer ruşetlerede aynı işlemi yapacağız.


Bala soktuğumuz kovanların  durumu şahane.Allah nazardan korusun 3 ncü katlar tam anlamıyla bal deposuna dönmüş...


Petekgözleri beyazlaşmış


Diğer bir çıta ve tümgözler ballı.


Anlaşılan bu birkaç gün resmen bal akmış, ...Balı resmede biliyoruz da, birde o kovan kapağı açıldığındaki buram buram kokan balın kokusunu nasıl anlatacağız bilmem....Ancak tadarak bu koku ve tat anlaşılır.


Çıkan yavrulugözlerine de balı basmış,bir kaç çıtada da ufaktan,ufaktan sırlama bile başlamış.3 ncü katlarda ki bir, iki çıtaya ana yumurta  atmış bu çıtalarıda kuluçkalığa indirip üs katı tamamen ballığa çevirdim.Böylece üs katlarda anaya yumurta atacak yerleri bloka etmiş olduk .Ayrıca bu işlem hasat zamanı işimizi de 
kolaylaştıracak.


Ana kutularında ise işler yolunda 10.6.2011'de doğan analardan(Hürremin torunları) da ciftleşmiş olanlar var.Günlük yumurta tesbit ederetmez anaları işaretledik.Ayrıca transfer ettiğimiz ana memelerinide bugün kafese aldık.Bu memelerden çıkacak analar için anakutusu lazım.Anlaşılan Fikri abiyle beraber yeni anakutuları için mesai yapmalı.Unutmamalı ''Arıcı arıdan daha hızlı olmalı''.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder