HOŞGELDİNİZ BALLI ARICI BAKIRCI


10 Haziran 2011 Cuma

3 KAT TAT


Haftaya 3 ncü katları atarız demiştik ya yanılmışız.Nazar değmesin daha pazartesi günü 6 kovanın 3 
ncü katlarını attık


5'li strafor ruşetler çok hızlı gelişmiş.Kapalı yavrularını alarak 3 katlı kovanlara verdik.Böylece katlarda 16,17 çıta kapalı yavrusu oldu.Ruşetler tam bir destek kolonisi görevi görüyor.


Çarşamba günü 3 Katlı kovan sayımızı 9'a çıkardık.Bu esnada katların 12.ve19.Çıtalarına da ham petek veriyoruz.Ham petekleri  kabartıp 3.kata alıyoruz.Toplam çıta sayısı 26,27 oldu.


 Tabiki doğal olarak bu kadar işlemin sonunda çıtaya ve ham peteğe ihtiyaç var.Hemen sipariş üzerini fazladan 65 çıta ve 7kg.petek alındı.


Hemen çivilerini çakıp tellerini taktık.


Mumlarını da hazırladık mı tamam


Perşembe günü,pazartesi verilen ham petek kabartılmış yanına dalak örmüş.Hazırlanan çıtaları hemen veriyoruz.Arı çok hızlı.....Petek yetiştiremiyoruz.


Bu esnada larva transferi yaptığımız memeler hafta sonuna çıkacak.Memeleri tüpler alarak garantiye alalım.Bu çıkacak olan analar ise Mehmet GENÇÜNAL Beyin  HÜRREMİ'nin torunları.Emeği geçen herkese teşekkür ederiz


  Eee, bu kadar anaarı çıkacakken onlara yer ayarlamak lazım.Strafodan yaptığımız ruşetleri ve anakutularınıda bir yandan kesip monte ediyoruz ki cumartesi'ye hazır olsun.Sisteme yeni BİRİM'ler kazandıralım....:-)

1 yorum:

  1. Gökhan Bey,

    Maşallah arılarınız son sürat gidiryor. Dediğiniz gibi ruşet kovanları destek koloni sisteminde kullanmak gayet mantıklıca. Ben bu sene bu sistemi uygulamak için geciktim ama inşallah seneye uygulamayı düşünüyorum.

    Selamlar. İyi çalışmalar.

    YanıtlaSil