HOŞGELDİNİZ BALLI ARICI BAKIRCI


13 Haziran 2011 Pazartesi

HEP BİR EKSİK


Arılığa yaklaştığımızda yaban güllerinin açmış  olduğunu gördük.Bizim arılar iş başında polenide kapmış.Halil abi yaban gülü açtımı bal başlar buralarda diyor.Hadi hayırlısı bakalım.


Bu gün ekip eksiksiz tam kadro arılıktaydı.Önce hafta içi hazırlanan ruşet,ana kutusu ve stoklama kutularının parçalarını monte etmeye başladık.


Ben ve Fikri abi Ruşetleri hazırlarken ekip diğerleri çıtalarla ilgileniyorlardı Dört koldan çalışmaya devam...



Bu yeni tasarlanan polen tuzaklı strafor ruşetimiz.Fikri abi'nin yeni prototipi,test edilecek bakalım memnun kalınırsa seri üretime başlarız.


Zamanımızı aldı ama sonunda 9 tane ruşet,4 tane ana kutusu için stoklama ve 5 tanede ana kutusu hazırlandı.Yorulduk ama deydi.Karşısına geçip bakınca tüm yorgunluğu gidiyor.İnsana haz veriyor.Birde arılarını ayar ettik mi değmeyin keyfimize....


Yemek zamanı EKİP acıkmış.İstek üzerine bu hafta saçda tavuk yaptık.


Bir yandan yemekler yenilirken bir yandan arıların durumundan bahsediliyor.Nektar akışının hızlanması ortak nokta bu yıl bal çok olacağı bekleniyor.Nasipse finalde görürüz.


Geçen haftalarda hazırladığımız larva transferlerimizden ana'lar dan 11 tanesi çıkmış.İnşallah pazar'a çıkanların sayısı artar.


 İşte HÜRREMİN torunları.



Hazırladığımız yeni ruşetlerimize,diğer kovanlardan 1ballı duvar,1 kapalı yavru aldık.1'de ham petek vererek yeni ruşetlerimizi oluşturduk.Kadrosu kuvvetli kovanlardan birazda arı silkeledik.Aktif halde olan ana kutularımızdan yumurtlayan anaları alıp yeni yapılan ruşetlere verdik.Yeni çıkan bakir analarıda(Hürremin torunları) ana kutularına vererek cifleşmesi takip edilecek.


 Ferhat bey ve Kızı arılığımıza ziyarete geldiler.Gençlerin arıcılığa ilgi duymaları çok güzel.Bizleri çok sevindirdi


Günün sonunda 3 ruşeti faaliyete soktuk.


Pazar günü 3 katlı kovanlarımızın kontrollerini yaptık.Katları kırarak kovanın genel durumuna bakıp 30 çıtaya tamamladık.Herhangi bir anormal durum görünmüyor.Nazar değmesin...


Ana kutularının kontrollerini yaptık verdiğimiz kapalı memeden ana çıkmış.Meme ağzı muntazam bir şekilde açılmış.


 Yeni doğan anayı bazen bulmakta  zorlanıyoruz.Ama bu anayı hemen bulduk.Maşallah görünmeyecek gibi değil iri bir ana.


Dünden kalan ruşetleri aynı şekilde hazırladık.Kayıtlar sayesinde hangi kovandan ne alacağımızı hangi ana kutusundan hangi anayı alacağımızı nokta atışı bulup yeni ruşetlere ayar ettik.Böylece bu hafta sonu 9 yeni ruşet oluşturduk.


Unutmadan 3'de yeni ana kutusu hazırladık.Larva transferi yaptığımız ana memelerinden verdik.Fakat yine bir eksik kaldık,anlaşılan bu işte HEP BİR EKSİK oluyor....

1 yorum:

  1. Allah kolaylık versin gökhan bey çalışmalarınızı takip ediyorum :)

    YanıtlaSil