HOŞGELDİNİZ BALLI ARICI BAKIRCI


10 Eylül 2011 Cumartesi

TERKLER BAŞLADI.


Usta'nın dediği gibi terkler başladı.Hele Eskişehir şartları daha da ağır ama yapacak bir şey yok şartlara ayak uyduracağız.Bizde ana kutularının girişlerine ana ızgarası koyarak terkleri engellemeye çalışıyoruz.Başarılı olup olmadığımızı zaman gösterecek.


Kutuları içi genelde iyi yavru durumlarıda fena değil 


İştahları yerinde ise problem yok silip süpürüyorlar.Beslemeler akşam el ayak çekilince yapıyoruz.Sabaha kadar işlem tamam


Arada bide ana kaybetmiş meme yapmış var.Ana çıkacak da ,çifleşecek de o da erkek bulursa,sonra yumurtlayacak da ....Neyse ana çıksın bakalım bir güzellik yaparız.Arıcılıkta çareler tükenmez....


Bayram tatilinin bilançosu 5 kutu kapattık.


Kovanları Pazartesi akşamı Tandıra çıkaracağız orada kışlamayı planlıyoruz. Ana kutularını da Akpınar'da yalnız bırakacağız.Bu sayede İnşallah yamayı da bir nebze olsun engellemiş olacağız.


Cuma akşamı ekip yeni kovanları getirdi.Envantere 20 kovan daha girdi.Hayırlı olsun gerçi bizimkiler ıhlamur değil ama belki emekli olunca olur... :-)) Bu gün Ahmet Abiyle beraber kovanları boyadık.13 Ruşetide kovanlara aktardık.Pazartesi akşamına hazır oldu.İnşallah boşalan ruşetleri baharda tekrar faaliyete koyarız.

1 yorum:

  1. Kimisi Iğdır'da kimisi Tandır'da...

    Kimileri de Akpınar'da boya yapıyor demek...

    Bende 80 kovanı yarı bile yapamadım... Acelem yok gerçi ama...

    Büyümenin sınırını unutmayın...

    1 kişinin bakabileceği kadar yapın... :-)

    YanıtlaSil