HOŞGELDİNİZ BALLI ARICI BAKIRCI


16 Temmuz 2011 Cumartesi

TANDIRDAYIZ


Pazar günü erken saatlerde arılığa geldik.Dün bal süzmenin verdiği tatlı bir yorgunluk vardı.Bugün akşam arılarımızı Tandır köyüne taşıyacağız Allah nasip ederse buradan da bal almayı planlıyoruz.Kovanlar,hasattan çıktığı için kuluçkalıklarını ve ballıklarını tekrar elden geçirmek lazım.Bunun için destek kovanlarımızdan yararlanarak kapalı yavrular verdik.Bala sokacağımız kovanların kadrolarını güçlü tutmalıyız.
Götüreceğimiz kovanların üst örtülerini ve polenliklerini de hazırladık.Katlara da birer vida atıp işi sağlama aldık.

 Arıların gidiş vaktine kadar strafordan ana kutusu yapıp,yeni kovanların katlarını boyadık.Bir yandanda büyümeye devam...


Akşama vakti Yusuf abi gelince kovanları araca taşıdık.Taşıdık ama nasıl taşıdık birde bize sor...3 katlı kovanlar yerlerinden kalkmıyor.


Saat 22:30 gibi Tandır köyüne geldik.Allah yüzümüze baktıda kovanları indireceğimiz yere kadar araç girdi.Yoksa bu kovanlar taşınmazdı..
.

Çok şükür kazasız belasız kovanları indirdik.Uçuş deliklerini de açtık herhangi bir problem gözükmüyor...Birol abinin korkulukta tam bir bekçi oldu.Malum bu bölgede ayılarda mevcut. 


İş bitince bir şeyler yiyip Tandır hatırası diyerek resim çektirdik.


Salı sabahı Hüseyin abiyle beraber Tandır'a gittik.Kovanlarda bir problem gözükmüyüyordu.İlk iş kovanların örtü bezlerini toplayıp,polenliklerini takıp,katların vidalarını çıkardık.Önlerine de örtü bezlerini serdik.


Kovanları açtığımızda  3.katların tamamına arı basmış 4.katları bile ister durumda.Kovanların bazıları yavru uçuruyordu.Mevcut durum çok güzel...


Sizlere biraz bulunduğumuz yer ile ilgili bilgi vereyim.Burası 1200 rakım yükseklikte çevresi meşe ormanlarıyla çevrili bir alan.Florası zengin bir bölge...Eskişehir şehir merkezi ile -10 derce ısı farkı var.Bu mevsimde bu ısı bitkiyi yakmıyor...


Ayrıca bu bölgede sık görülen Pirnal isimli bir çiçek var.Bu çiçeğin poleninin lezzetli ve kıymetli oluşu bölgenin farkını ortaya koyuyor.


Harika bir papatya tarlası


Dikenler henüz açmamış...


Balmus arılarıda bölgenin tadını çıkarıyorlar...

Doğa tüm güzelliğini bizlere sunmuş durumda.Bizde bu güzellikten nasibimize düşeni alırız inşallah.... 

2 yorum: