HOŞGELDİNİZ BALLI ARICI BAKIRCI


16 Nisan 2011 Cumartesi

BEREKETLİ BİR HAFTA


Bu haftasonu arılığa giderken boş gitmedik.Daha önceden strafordan hazırladığımız anakutularını,bu kutulara ait 1adet stoklama kutusunu ve  yine strafordan yapılmış 4 adet 5'lik ruşetlerimizi hazırladık.Sağolsun Fikri abi ince bir işcilik yapmış.


Vadi'ye gelir gelmez her zamanki gibi bir göz kontrolü yaptık.Yaramaz birşeyler yok.
İlk iş olarak Ana stoklamayı aktif hale getirmek için işe koyulduk.Stoklama kutumuz 10 alta 10 da üstte olmak üzere 20 çıtalı.Önceden belirlediğimiz damızlık kovanımızın arılarını ve anasını bu kutuya aktarıcağız.


Önce çıtaları şerbetledik.Bu sayede daha kolay ve hızlı petek gözleri temizleniyor.


Damızlık kovanımızın arılarını stoklama kutumuza indirdik.Damızlık kovandaki  yavrulu çıtalarıda zayıf kovanlara verdik.Bu sayede zayıf kovanları da kuvetlendirmiş olduk.Burada dikkat etmemiz gereken uygun yavrulu çıtayı uygun kovana vermek.


Damızlık kovanımızın anaarısınıda bu işlem sırsındakafes'e almıştık.Arıları silkeleme işlemi bitince anaarımızı da stoklama kutumuza bıraktık.


Son olarakta kutunun arkasına iki bardak koyarak bir şerbetlik yaptık.Bu şerbetlikleride doldurdukmu tamam.


Evet anastoklamamızı da hazırlamış olduk.Bu sayede daha kolay anaarı üretme imkanımız olacak. 


Yemek zamanı
Ekip bu gün melemen istedi.Öğlen vakti hemen sofrayı hazırladık.İnananın bu çadırda yenen  yemeğin tadı, lezzeti bir başka oluyor....Ardından güzel bir çay... YARASIN... :-))


Yemeğin ardından
 Belirlenen kovanlardan kapalı yavru çerçeveler alarak.Strafordan hazırladığımız 5'lik ruşetlerimize iki ballı,iki de kapalı yavru verip  birazda arı silkeledik.


Sağ olsun Halil abinin ANA BANK'asından birer de kapalı meme alıp ruşetlerimize verdik.İnşallah haftaya anaları görürüz.


Görürüz diyorum...Çünkü böyle 3 adet ruşet hazırladık... :-)))


Anakutularındaki kontrollerimizde geçen hafta doğan anaarının,bu haftada günlük yumurtasınıda gördük.Sezonun  ilk anası hazır.
Bu hafta bizim için bereketli bir hafta oldu.Darısı tüm arıcı dostlarımıza... 
   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder