HOŞGELDİNİZ BALLI ARICI BAKIRCI


27 Şubat 2012 Pazartesi

KAR ALTINDA BİR HAYAT


 Hafta içi EKİP boş durmuyor yeni Ana kutularını ve ana stoklamaları hazırlıyor şimdiden ellerine sağlık.Bu sene ki ana kutuları 6 çerçeveli olacak malum  4 çerçeveliden canımız yandı.
Bu cumartesi Akpınar da strafordan yaptığımız  ruşetlerin tamir işleriyle uğraştık.Zamanla çıtaları taşıyan kısımlar deforme oluyor.Bu kısımlara ahşap çıtalar monte ettik.Yıpranmış kapakları da tekrar onardık.


Bu sıralar Akpınar da davetsiz misafir eksik olmuyor.Yine gelmişler birkaç küçük şey alıp gitmişler. Bizde kapıyı  tamir edip şimdilik tetbirimizi aldık.Ama en kısa  bu işe bir çözüm bulmamız lazım.....Çok can sıkıcı...


Neyse giden tava ve çaydanlığın yerine yenilerini koyduk,moral bozmaya gerek yok.Güzel bir kıymalı yumurta, sıcak bir çay tamam tekrar yüzler gülüyor.Oda çok soğuk olduğun dan fazla çalışamadık.Hem pazar günü de Tandıra da gideceğiz


Pazar günü Tandır dayız.Güzel  bir gün harika bir hava vardı. malum rakım 1200 her yer kar altında.olmasına rağmen güneş yakıyordu.


Aracı yola bırakıp Ekip tek sıra halinde Arılığa ilerliyoruz haftaya bu yolu açarak arıları çıkarmayı planlıyoruz.Hadi hayırlısı bakalım....


 Arılığa girer girmez çadır karın azizliğine uğramış.Yıkılmış vaziyette.bizi karşılıyor.


Tüm arılık kar altında  haftaya bu arıları buradan çıkarmak gerçekten iş olacak.


 İnsan düşünmeden edemiyor hayret verici bir olay KARIN ALTINDA BİR HAYAT ne mübarek bir canlı Gerçekten Allahın bir hikmeti ibret almak lazım.


Ufaktan kovanları  rasgele açtık. Durumlar fena gözükmüyor.


7 kovan açdık 2 kayıp la karşılaştık.İnşallah bu sert kışı az kayıpla atlatırız.Bakalım zaman ne gösterecek....


Maşallah Yusuf abinin kek yiyen arıları görünce ''bu arılarla baharda işimiz var'' diyor. 


Kovanları bu şartlarda açmak çok riskli ısısını düşürmekten başka bir şeye yaramıyor.birde merakımızı gidiyor
.

En güzel yapılacak şey herhalde kovanların önünde böyle poz vermek olacak.Yaklaşık 1m kadar var kar, neredeyse kovanların üstüne basacağız.


 Havanın güneşli oluşu arıları tek tük uçuruyor.Karın üstünde adeta güneşleniyor mübarek.


 Arıları haftaya çıkaracağız diye taşıyacağımız yolu açmaya başladık.


 Gerçekten ''BAL GİBİ ALINTERİ'' Kolay değil balın sofralarımıza gelişi başlı başına bir serüven.


Terleyip susayınca harareti ancak böyle düşürüyoruz kar yemek süper geliyor .Çok güzel oluyor.


El birliği ile kısa zamanda kovan taşıyacak kadar bir yol açıyoruz.ES ES ekip'i çok yemek yiyor hep yemek fotoları var diyorlar.Biz yediğimiz kadarda çalışıyoruz.yoksa buralarda donar gideriz....


Arılıkta işimiz bitince yemek için ayrılıp Tandırdaki diğer bahçeye gittik.Malum yolda kar gitmemizi engellese de kim tutar bizi 


Bahçeye geldiğimizde yazın altında oturduğumuz büyük çardak kardan çökmüştü.Buralarda kışın ne kadar sert geçtiği daha da belli oluyor.


Ana kutularımızda bu çardağın altındaydı.Sonuç onlarda kullanılamayacak durumda.Bizde sadece çıtaları topladık.İnşallah bu yıl ki ana kışlatmadaki hatalarımızdan dersler alırız.Bu yıl ki kayıplarımız birer tecrübe olur.


Yine geldik benim tezgâha hemen işe koyulduk.Eeee bu havada en güzel sucuk ekmek gider.


 Afiyet olsun Yarasın 


Günün sonunda güzel bir çay içip,yeni sezonun kasasını ayarladık.Halil abi gidince yeni kasa sorumlusu Hüseyin abi oldu.Çaylar Hüseyin abiden..... :-))

2 yorum: