HOŞGELDİNİZ BALLI ARICI BAKIRCI


9 Ekim 2011 Pazar

2011 SEZON FİNALİ


Bu cumartesi mesaimizi ana kutularına ayırdık.3 adet yalancılayan ve 1 terk ana kutumuz vardı.Bu kutuların kadrolarında da ciddi kayıplar vardı.Bu kutuları kapatıp arılarını ve çerçevelerini stoğa verdik.Diğer ana kutuları kışlama moduna girmişti ...


Genelin de 4 çıtalı ana kutumuzun ortadaki 2 çıta kemerli ve kapalı yavrulu,yan duvarlar ise ballı çerçeveler mevcut ,kadrosu kuvvetli kışa hazır vaziyette...


Bu da yağmalanmış kutumuz sanki atılmış gibi ne arı kalmış nede bal,tam takır kuru bakır...


Ana kutusunun dibi adeta rendelenmiş gibi petek parçaları dolu...

Tüm ana kutularımızı elden geçirerek eksiklerini ana stok kutusundan alıp takviyeledik.Kimine ballı duvar kimine asker kimine de kapalı yavru vererek kutuları hazırladık.Artık kışı geçirmek için Tandır'a gitmeye hazır 21 ana kutusu,2 de ana stoklama...


Pazar sabah 06:30'da Akpınar'dan Hüseyin abi ile beraber kutuları arabaya yükleyip Tandır'ın yolunu tuttuk.
Akpınardaki arılığın son hali...

  
Yaklaşık 1 saatlik yolculuktan sonra  ana kutularını kazasız belasız Tandır'a indirdik.Tandır da hava Eskişehir den çok farklı serin soğuk bir hava var.Kutuların giriş deliklerini açtığımızda arıların dışarı çıkmasıyla girmesi bir oldu.Soğuk hava arıların uçmasını engelleyerek yağmayı ve terkleri engellemiş olacak.
Ana kutularını koyduğumuz yerde Birol abinin de kutuları var. Onlar çoktan kışlamaya girmişler...


Tandırdaki nakil işlemi bitince ,bu sefer tüm EKİP ailelerini de alarak tekrar Tandır'a geldik. Neredeyse artık gelenekleşen sezon sonu pikniğini yapmaya.Mönüde köfte ve güveçte bıldırcın var...Bıldırcınlar malum Birol abi'den.


Ocakbaşı her zaman ki gibi benim.Bir yandan güveci hazırlarken bir yandan da Yusuf abiye  köftelerin kalite kontrollünü yaptırıyorum.Yusuf abi EKİP'in lideri olarak personelin yediğiyle yakından ilgileniyor.Selçuk bey ise sıranın kendine gelmesini nasılda bekliyor. 


Hanımlar ise yemek öncesi çay keyfi yapıyorlar.


Yemekler hazırlanıp sofralar kuruldu.Bu gün yemekte hanımlar var işimiz zor.İnşallah tam not almışızdır.


Yemeklerimizi yerken 2011 sezonunun artılarını ve eksilerini tartışıp 2012 yılında da yapacaklarımızı planlıyoruz.Bu esnada yemeklerin lezzeti tüm ekip'in yüzünü güldürüyor.Allah ağzımızın tadını bozmasın.








Yediklerimizi biraz hazmedelim.Yemeğin arkasından hamak ve salıncak iyi geldi.


İşte tüm ekip bir arada ,Allah nazarlardan korusun,biz büyüğü ile küçüğü kocaman bir AİLE'YİZ.Bu ailenin tüm fertlerine başta eşlerimiz olmak üzere bizlere destekleri için teşekkür ederiz.Hep beraber daha nice yeni bereketli sezonlara ....
 Unutmadan şunu belirtmek isterim ki;Bana arıcılığı öğreten bu dostlarla tanışmama vesile olan Halil BİLEN USTAMA da sonsuz teşekkürleri bir borç bilirim....

2 yorum:

  1. Ne yazsam ki...

    Bir kere teşekkürle başlayayım...

    Dayımın arıları yüklediğimiz gece Birol abi aradı ve davet etti sağolsun...

    Aynı esnada ben H.Y. ile görüşüyordum ve çağrılar düşüyordu telefona Birol abi'den diğer hattan... Birol abi sonra H.Y. aramış... O da meşgul... Demek ki demiş bunlar görüşüyorlar...

    Gelmek lazımdı ama gel de bunu bal hasadı yapılması gereken kolonilere anlat...

    Sabah kahvaltısında çocuklarla beraber baktık fotoğraflara... Sizlerle beraber yaşadık o mutluluğu...

    O köftenin ve bıldırcukların tadını damağımda hissettim...

    Kısacası...

    Çok sevindim gördüklerimden. Њ

    YanıtlaSil
  2. Ah be abim ya ben ne yazsam...Eksikliğini hissetmediğim zaman yok...Bu etkinlikler sensiz hep bir eksik inşallah birdaha ki sefere beraber oluruz.

    YanıtlaSil