HOŞGELDİNİZ BALLI ARICI BAKIRCI


27 Mart 2011 Pazar

HASTA OLMUŞUMDA HABERİM YOK... :-)


Geçen hafta sonu yapmam gereken bazı işlerimden dolayı arılığa gidememiştim.Şunu kesinlikle anladımki bu iş benim hayatımın bir parçası olmuşda haberim yok.Arılığa gidemedim diye bir suçluluk,bir karınağrısı tutdu. Ustaların dediği doğruymuş''Arıcılık bir hastalıkmış''bizde hasta olmuşuzda haberimiz yok.
Benim olmadığım hafta sağolsun EKİP'deki abilerimiz arılarımıza şerbetlerini verip,rutin kontrolleri yapmış kayıtları tutmuşlar.Perşembe günüde Halil Abi,Yusuf Abi ve Fikri Abi arılığa gelmiş arıların bakımlarını yapmışlar ellerine sağlık. EKİP olmanın faydası ,busayede arılarımızla sık ve yakından ilgileniyoruz.Gerçi EKİP olmanın daha pekçok faydası var İnşallah yeri geldikçe bahsederiz.


Bu hafta da herzaman olduğu gibi yolculuk boyunca arların durumları ve uygulamalar hakında ders niteliğinde sohbetler.Tabi kürsüde Yusuf Gürbüz  ve Birol Doğantemur abiler olunca sorsora bildiğince.


Arılığa gelirgelmez fiziki bir göz  kotrolü yaptık.Kırılan dökülen yok tamam.Kayıtlarımızı inceliyerek işe başlayalım.
Anakutularımızdan aldığımız Anaların yerine meme yapmışlar 2 kutuda da durum aynı, şimdilik işler yolunda Kayıtlarımıza alalım haftaya bu kutularda ana kontrolü yapılacak.Memelerden biri biçimsiz ama hayırlısı.Şerbetlerini bitirmişler hemen tazeleyelim.Ooh...
Kovanlarda durum iyi gözüküyor.Özellikle İznik'ten gelen arıların yavru çıta sayılarının artıdığı gözüküyor.Devşirme usulü hazırladığımız kovanlar çok güzel olmuş.2 kovanımızda da kadro zayıflamış onlarada bomba kovanlardan biraz arı silkedik.İşlere biraz ara verelim yemek zamanı.....:-)

Birol Abi  bu hafta melemen yapalım dedi.Hemen mazemeleri ayar edip sofrayı kurduk.Açık havada çalışınca insanın iştahı  açılıyor, arkadaşlarda acıkmış.Taze ekmekle vurduk melemenin gözüne afiyet olsun. Arkasından güzel demli bir çay tam oldu.Bu muhabbete doyum olmaz.Arılar bizi bekler ....
Havaların güzel gitmesinden dolayı yavru sayısında ciddi bir artış gözlemledik.Yavruların yanında bolcada polen stokları mevcut bizlerde şerbetlerle destekledikmi tamam.Keyfimize diyecek yok......

Arif Uysal Bey ve Sadettin Engin Bey'ler de arılığa ziyarete geldiler.Ben kendileriyle ilkkez tanışma imkanı buldum.Gerçi kendilerini bloklarından takip ediyordum.Tabi yüzyüze sohbet bir başka oluyor.


Akşama doğru, işleri toparladık. Arılıktan ayrılmadan son bir göz kontrolü yapıp bu haftayıda böyle kapattık.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder