HOŞGELDİNİZ BALLI ARICI BAKIRCI


26 Mart 2012 Pazartesi

BADEMLER ÇİÇEK AÇMIŞ


Cumartesi yine aynı saatte çıktık yola güzergah belli Çayköy. Sakara indiğimizde bademler açmıştı.24 Mart geçen sene'ye göre yaklaşık 1 ay geç açtılar Hadi hayırlısı.


Arılığa geldiğimizde hava çok güzeldi.Kır çiçekleri iyiden iyiye  bölgeyi kaplamıştı.Arılar için tam bir polen kaynağı.Tüm bölge neredeyse bu sarı çiçeklerle dolu.


 Çevredeki badem ağaçlarını ise arılar sarmış.Ağaçlardan gelen sesler oğul varmış gibi çıkıyor.....Arılar bu güzel havanın ve ortamın tadını çıkarıyor,seslerinden belli....


Polen getiren arıların biri geliyor biri gidiyor trafik çok hızlı.İnşallah bu gelen polenler sayesinde yavru sayısında da hızlı bir artış olacak....  


Kovanların çevresi bu kadar güzel ken acaba içleri nasıl? 5 çerçeveli bir kovanımız ortadaki 3 çıta yavrulu


İkinci sıradaki çerçeve kapalı yavruların etrafında günlük ve larva mevcut.


Ve diğer çerçeve...... Arılar yavruların üzerine basmış tam bir kuluçkalık.


 Güneşin parlak ışıkları ana arının tüm güzelliğini ortaya çıkarıyor.Sanki diğer arılara nazire yaparcasına dolaşıyor.Harika bir canlı......


Öğlen vakti gelince her zaman ki gibi tezgah başına geçiyoruz sağ olsun Özkan kardeşimizde bize yardım ediyor.


 Menü kuvvetli önden ekmek arası soğanlı ve kıymalı ''Güzellik.''Arkadan ızgara ''İncik''.Ekip acıkmış bu güzel yemeğin arkasından  bir çay son noktayı koydu.


Yemekten sonra tekrar kaldığımız yerden kovanların bakımlarına devam ediyoruz.İşi biten ekip diğerlerine yardım ediyor.Elbirliği ile tüm kovanların bakımları yapılıyor.
 

 Güneş batmaya hazırlanırken biz hala çalışıyorduk.Zamanın nasıl geçtiğini anlamadık bile.....

 
 Pazar günü ben Akpınar'a gittim. Hem depoya bırakılması gereken malzemeler vardı,hemde bahçede yapılacak işler.Ekip ise Tandır'da geri kalan boş kovanları toparlayacaklardı.Akpınar'a gelmişken Hüseyin amcanın da kovanlarına baktım.Kovanların içini temizleyip yeni kovanlara aktardım.Kovanları iyi durumda kadroları güzel.


 Geçen hafta bahçede kestiğimiz dal ve çalıları bu hafta yakarak ortadan kaldırdık.Yakmak kesmek kadar zor oldu.


 Sağ olsun bu haftada Fedai kardeşimiz bahçede çalışırken bize yardımcı oldu.Kendisine teşekkür ederiz.


 Yakma işlemi bitince bahçe iyice ortaya çıktı.Fenada olmadı yani.İnşallah buranın üstesinden geliriz.Akşam olup bahçeden ayrılıp Eve girer girmez telefon geldi.Ekip Tandır'da ki kovanları sarmış Akpınar'a indirecek destek için Ekibi Yusuf abinin iş yerinde ki arılıkta karşıladım.


Gelirken Hüseyin abinin eşinin hazırladığı çay ve kurabiyelerden getirdim.Taşıma işlerini  bitirip ekip sıcak çayları içince kendine geldi.Çok yorulmuş ve üşümüşler ama işi bitirmenin hazzı yüzlerinden okunuyordu. Ellerine sağlık az iş yapmamışlar.


2 yorum:

  1. eskişehirin yerli arısını kullanırsanız verim 2 kat artar
    kolay gelsin

    YanıtlaSil
  2. Taşkın bey Ana üretiminde damızlık olarak seçtiğimiz kovanlardan uygun yerli ırklarda mevcut.

    YanıtlaSil